Facebook |   Twitter |   YouTube

 

Krone nadopunjuje paletu središnjih sakupljača otkosa

Krone na sajmu ZLF u Münchenu sa čak tri sakupljača, modelima Swadro TC 640, Swadro TC 930 i Swadro TC 1000, nadopunjuje ponudu središnjih sakupljača.

Swadro TC 640 je zanimljiv početnički model s radnom širinom od 5,7 m do 6,4 m i širinom otkosa od 1,0 m do 1,7 m. Za veće širine primjereniji su modeli Swadro TC 930 (radna širina od 8,1 m do 9,3 m) i Swadro TC 1000 (radna širina od 8,9 m do 10,0 m). 

Novim modelima središnjih sakupljača otkosa Krone zajednička je robusna konstrukcija, kardanski nosač vretena te podizne žbice sa savijenim vrhovima. Takav oblik žbice omogućuje podizanje krme prilikom grabljenja (učinak podizanja Krone). Tako se onečišćenje krme smanjuje na minimum a kvaliteta krme se znatno povećava. 

Krone čak i kod novih središnjih sakupljača otkosa naglasak stavlja na već provjerenu tehnologiju: trajno podmazani pogoni vretena s robusnom transportnom trakom bez održavanja Duramax - s trogodišnjom garancijom Krone - dio su sustava Krone i ugrađeni u sve sakupljače otkosa od onih s jednim rotorom pa sve do velikih, kao Swadro 2000. Ruke za grabljanje imaju kuglične ležajeve i zato im nije potrebno održavanje (bez podmazivanja). Kod novih sakupljača prisutan je tzv. "efekt mlaznih motora". Raspored težišta vretena (kardanski nosač vretena) s nosačem omogućuje da žbice tijekom dizanja i spuštanja ne dotiču tlo jer se vretena uvijek najprije podignu na prednjoj, a spuste na stražnjoj strani.

Dodatna prednost je transportno podvozje s upravljačem pomaka putem upravljačkog stupa (opcionalno na modelu Swadro TC 640). Transportni okvir novih središnjih sakupljača otkosa je izvanredno stabilan i zahtijeva minimalno održavanje. Posebnost kod modela Swadro TC 930 i Swadro TC 1000 je spušten glavni prednji okvir s Y-pogonom. Kod modela TC 640 i TC 930 je transportna visina manja od 4 m dostupna bez slaganja ruka za grabljanje.